życie bajką.... niekończącą sie opowieścią...

Temat: Chleb z serem i sokiem pomidorowym
...(125ml) - 40g masła - 100g żółtego sera - 1 jajko Ser zmielić - czas 10 sekund, obroty pozycja Turbo. Wlać wodę, sok pomidorowy, dodać jajko, drożdże, masło, mąkę i sól. Wyrabiać ciasto - czas 5 minut, obroty pozycja Interwał. Przełożyć ciasto do 2 wysmarowanych tłuszczem foremek. Pozostawić do wyrośnięcia (ciasto musi podwoić swoją objętość. Piec 35-45 minut w temp. 200°C. źródło: książka dołączona do Thermomixa TM 21 " Nowoczesne gotowanie"
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=25570



Temat: Mazurek z mlekiem w proszku
Jeśli Kamila zaczerpnęła przepis na masę czekoladową z książki " Nowoczesne gotowanie" (przepisy do TM) , a raczej tak, bo proporcje się zgadzają, to mleka w proszku powinno być 200g. Moja masa (przed dodaniem mleka) właśnie się studzi
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=5349


Temat: Simsomaniak w kuchni - czyli nasze simowe przepisy!!!
Witam . Oczarowany Thermomixem mojej mamy, napiszę wam pewien przepis z książki "Thermomix - Nowoczesne Gotowanie" Nie chce tu robić reklamy firmie Vorwerk, mimo tego że moja mama tam pracowała w 1997. Thermomix - to robot kuchenny który ma funkcję gotowania. Wyposażony jest w wagę i minutnik. Sieka, mieli, rozdrabnia, gotuje, dusi, gotuje na parze, miksuje, ubija, wyciska, waży, trze i zagniata. Cena jak z kosmosu (ponad 3000zł) , ale moim zdaniem wart swej ceny. To jest przepis na kluski drożdżowe na parze, pampuchy, parowańce - to ma...
Źródło: forum.simy.focus.pl/index.php?showtopic=6234